مصاحبه مدیرعامل تن زیب با روزنامه اقتصاد پویا

زمان مطالعه: ۶ دقیقه

علی اصغر اسماعیل پور مدیرعامل کارخانه تن زیب روز ۲۶ اردیبهشت با روزنامه اقتصاد پویا مصاحبه ای را انجام دادند. در این مصاحبه مدیرعامل تن زیب از روند تولید و چگونگی فرآیند تن زیب صحبت کردند. در ادامه متن مصاحبه را با هم مرور میکنیم:

متن مصاحبه با روزنامه اقتصاد پویا

گروه صنعتی تن زیب با هدف ارتقای سطح سلامت و نشاط جامعه و حرکت به سمت سبک زندگی سالم در سال ۱۳۸۳ آغاز به کار کرد. ارزشمند بودن این تن زیب را بر آن داشته تا تولید و عرضه ممحصولات ورزشی، ماساژدهی و وسایل سرگرمی با محوریت فعالیت بدنی را که از نظر اقتصادی برای عموم جامعه قابل تهیه باشد را ماموریت اصلی خود قرار دهد.

در دسترس بودن وسایلی که بدون توجه به سن و جنسیت تمرکز بر تمام افراد خانواده داشته باشد و در هین سادگی با هزینه کم و بدون نیاز به فضای اختصاصی امکان انجام تمرینات ورزشی را فراهم کند و به نهادینه کردن ورزش در جامعه کمک شایانی میکند. در همین راستا ارائه وسایل ورزشی برای بهره ازمزایای بی شمار ورزش، با دسته بندی های محصولات لاغری و تناسب اندام برای کاهش وزن و زیبایی ظاهری در متن کار تن زیب قرار دارد. مجموعه تولیدی تن زیب با یاری خداموند کفش های ورزشی خود را نیز بر مبنای علم روز دنیا در دست تولید و عرضه دارد و گسترش مدل و تنوع کفش های ورزشی و روزمره را در چشم انداز نزدیک خود گنجانده است.

مهندس علی اصغر اسماعیل پور مدیرعامل شرکت تن زیب متولد ۱۳۴۶ و دارای مدرک کارشناسی ارشد، در گفت و گو با اقتصاد پویا درباره روند شکل گیری و فعالیت تن زیب از ابتدا تا کنون سخن گفت. وی همزمان با تحصیل در رشته کارشناسی ارشد به فکر ایجاد یک بیزینس بود کما اینکه قبلا در یک شرکت تولیدی کار میکرد. اسماعیل پور در یک زیرزمین خیلی کوچک در تهران با سرمایه بسیار اندک کار تولیدی خود را شروع کرد. با توسعه فعالیت، واحد تولیدی وی از اول دهه نود وارد شهرک صنعتی ایوانکی سمنان شد.

شرکت تن زیب، به گفته وی، از نظر ابعاد و گردش مالی و نیروی کار شرکت کوچکی است اما در بازار لوازم ورزشی خانگی حرف اول را می زند. محصولات این شرکت به قدری مقبول مصرف کننده های خانگی است که متاسفانه خیلی از تولید کننده های زیرزمینی بابرند(کپی تولیدات این شرکت محصولات نامرغوب تولید و روانه بازار کرده و ضرر و زیان هنگفتی به این واحد تولیدی نمونه زده اند.وی با اعلام اینکه مشکلات کار تولیدی در ایران مضاعف است اظهار داشت: «بیزینس شرایط و سختی های خودش را دارد. همه جای دنیا تولید همراه با مشکل است. شرایط محیطی، رقبا، قوانین کلان اقتصادی، در بروز این مشکلات تاثیرگذار هستند اما در ایران این مشکلات پررنگ تر هستند.

ما به هر حال این توفیق را داشتیم که از یک زیرزمین کوچک و یک واحد تولیدی کوچک با سرمایه بسیار اندک و بدون هیچ پشتوانه و رانتی به نقطه بسیار خوبی برسیم طوری که امروز در شهرک صنعتی ایوانکی دوواحد تولیدی داریم که هر کدام حدود ۴۰۰۰ متر زمین و ۳۰۰۰ متربنا دارد. در یکی از واحدهاحدود ۷۰ نوع محصول ورزشی تولید می کنیم و در واحد دیگر کفش مخصوص پیاده روی و فوتسال تولید می کنیم که در حال توسعه است. گفتنی است که سبد محصولات تن زیب شامل کفشهای ورزشی، ماساژورهای دستی، محصولات اندازه گیری، محصولات تناسب اندام، محصولات سرگرمی وتفریح، محصولات لاغری و محصولات یدکی است. علاقمندان به این محصولات می توانند با مراجعه به www.tanzib.com ضمن آگاهی از جزئیات محصولات و مشاهده تصاویر آنها از فروشگاه این شرکت به صورت آنلاین خرید کنند.

مدیرعامل تن زیب باتشبیه مشکلات تولید به کوه یخ گفت: «مشکلات تولید در ایران مانند کوه یخی است که ۱۰ درصد آن روی آب و ۹۰ درصد آن زیر آب است بدین معنی که مشکلات تولید بیشتر از آن چیزی است که دیده می شود. با اینهمه، کار تولید برکت، حلاوت و شیرینی و اشتغالزایی دارد و در این میان تولید یک محصول ایرانی باعث افتخار است.»تن زیب، به گفته وی، بهترین و بزرگترین تولید کننده لوازم ورزشی خانگی است و از نظر تعداد و کیفیت محصول حرف اول را می زند. «خیلی ها کالاهای ما را کپی می کنند و برای ما دردسرهای زیادی در بازار ایجاد کرده اند. با اینهمه هنوز در این بیزینس اول هستیم و نمره قبولی خوبی را از مشتریان خود گرفته ایم.» گفتنی است که محصولات تن زیب توسط شبکه ای بالغ بر ۸۰۰ نماینده فروش توزیع می ش ود. «شرایط امسال شرایط خیلی خاصی بود. از یک طرف مسائل مربوط به کرونا و از یک طرف فشارهای اقتصادی باعث افت تولید شد. ضمن اینکه محصولات ما جزو کالاهای ضروری نبوده و به دلیل مشکلات اقتصادی و کاهش قدرت خرید مردم تعداد مشتریانی که تمایل به استفاده از لوازم ورزشی دارند رو به کاهش نهاده است.»شرکت تن زیب تولید کفش را با مشارکت یک شرکت خارجی شروع کرد که به دنبال بازگشت تحریمها در سال ۲۰۱۸ این خط دو سال متوقف شد و به تازگی شروع به کار کرده است. این شرکت حدود ۵۰ نفر اشتغال مستقیم و به همین تعداد اشتغال غیرمستقیم ایجاد کرده است که با فعالیت واحد تولیدی کفش ۳۰نفر دیگر به ظرفیت اشتغالزایی آن اضافه خواهد شد. اسماعیل پور با اعلام برنامه این شرکت برای تجمیع واحدهای تولیدی این شرکت گفت: «مشکلی که الان در شهرک صنعتی ایوانکی داریم این است که یک زمین ۲۰۰۰ متری واحدهای ما را از هم جدا کرده است. دو واحد تولیدی مادر دو بخش جدا از شهرک هستند و ما به دنبال خرید زمینی بزرگتر وتجمیع واحدهاهستیم تاضمن مدیریت منسجم تولید و توان شرکت را افزایش بدهیم.»

چگونه ورزش کردن روزانه را به عادت تبدیل کنیم؟
بیشتر بخوانید

مدیرعامل تن زیب ارزش افزوده را یک معضل خیلی جدی برای تولیدکنندگان ذکر کرده و اظهار داشت: «تولید کننده نمی تواند ارزش افزوده را از مشتری طلب کند چون وی با این درخواست از خرید امتناع می کند. لذا، تولید کننده مجبور است مالیات بر ارزش افزوده را | از جیب خود پرداخت کند. علاوه بر ۹ درصد ارزش افزوده، تولید کننده باید ۳[ درصد جریمه هم بابت عدم درج مشخصات خریدار از جمله شماره ملی پرداخت کند چون مشتریان راضی به دادن شماره ملی خود به تولید کننده نیستند.»وی افزود: «قیمت مواد اولیه در کشور به شدت افزایش پیدا کرده است طوری که در سه سال گذشته قیمتها بین ۸ تا ۱۰ برابر شده اند در حالیکه قیمت محصولات ما به همین نسبت افزایش پیدانکرده است. تقاضای کم در حوزه محصولات ورزشی کمر تولید کنندگان این لوازم را شکسته است. برای این بحران کاری نمی توان انجام داد و باید تحمل کنیم.»

اسماعیل پور در بخش دیگری از این مصاحبه به موضوع صادرات محصولات ورزشی ایرانی پرداخته و افزود: «صادرات محصول می تواند نفس راحتی برای تولید داخلی باشد. قبلاچند فعالیت صادراتی و شرکت در نمایشگاههای خارجی داشتیم که به دلیل کرونا متوقف شده است. از آنجا که ارتباط مابادنیا قطع شده، تولید کنندگان نمی توانند بطور موثر در بازارهای صادراتی حضور داشته باشند.» وی تنها راه خلاصی تولید داخلی از مخمصه کنونی را مشارکت با شرکتهای خارجی اعلام کرده و اظهار داشت تولید کننده ایرانی لوازم ورزشی باید یک شریک خارجی پیدا کند تا بتواند محصولاتی کیفی تولید کرده و بازار صادراتی مناسبی را پیدا کند. به گفته وی، هیچکدام از تولیدکننده های لوازم ورزشی ایرانی – از نظر کیفیت و بهره وری توان رقابت با برندهای خارجی را ندارند. تن زیب در س ال ۱۳۹۸ در راستای بهبود کیفیت بصری خود، تصمیم به طراحی مسکات (کاراکتر) اختصاصی خود گرفت که تحولی زیبا در کیفیت بسته بندی وهویت بصری را ایجاد کرد. تن زیب برای انتخاب مسکات خود المان های مختلفی را در نظر گرفت و با اشخاص متخصصی نیز مشورت نمود. در نتیجه مسکات تنزیب را یک روباه شکل – داد که برای لباس های این کاراکتر از رنگ سازمانی استفاده شد.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *