چرا ماساژ کف پا مهم است ؟

زمان مطالعه: ۵ دقیقه

عوامل سلامتی همچون حلقه های یک زنجیره به هم متصلند که با سالم بودن تک تک حلقه ها و پیوستن به هم می توانیم به یک سلامتی در کل بدن برسیم. یکی از مهمترین این حلقه ها پا می باشد که نقش بسیار مهمی در سیستم حیات بدن دارد. تاثیر پا به ویژه کف پا در عملکرد کلی بدن موجب شد که این مطلب را تهیه کنیم تا از اهمیت ماساژ دادن کف پا مطلع شویم.

اگر گردش خون بدنمون ضعیف باشد چه اتفاقی می افتد ؟

خون که حامل غذا و اکسیژن است با گردش خود و رسیدن به مغز ادامه حیات آن را امکان پذیر کرده و مواد زائد را به کمک کلیه ها دفع می کند. از طریق قلب ، سرخرگ ها و سیاه رگ ها امکان پمپاژ خون به نقاط مختلف بدن از جمله پاها انجام می شود. برای بازگشت خون به قلب و حفظ روند گردش خون عضلات پا با انقباض و انبساط خود به این سیکل کمک می کند. برای همین از پا به عنوان قلب دوم انسان یا می کنند.
گردش خون ضعیف به خودی خود بیماری نیست و نشانه خاصی هم ندارد اما با گذشت زمان و به واسطه ابتلا به بیماری عروق محیطی مشکلاتی مانند لنگی ، بی حسی ، سردی ، تغییرات رنگی ، کند شدن روند بهبودی زخم پا ، ورید های واریسی و حتی مشکلات مردانه گردد.

تصویری از اجزای تشکیل دهنده داخلی پا که رگ ها و استخوان ها در آن مشخصند برای مقاله ماساژ کف پا

برای بهبود گردش خون در پاها چه کنیم ؟

به طور کلی ورزش کردن کمک زیادی به بهبود گردش خون در پا می کند اما به طور اختصاصی تمریناتی مانند حرکت پل ، پیاده روی ، حرکت استپ یا بلند کردن پاشنه پا ، و ماساژ دادن آن با ماساژور ویژه کف پا بسیار تاثیرگذار است. کف پا دارای تعداد زیادی پایانه عصبی است که ادامه آن ها در سراسر بدن پخش شده اند. بنابراین ماساژ نه تنها باعث تحریک پاهای شما خواهد شد بلکه باعث تحریک سایر قسمت های بدن هم می شود.

گفته میشه در پا هزاران عصب موجود است که با ماساژ و رها سازی انرژی جمع شده آن دیگر اعصاب بدن آزاد شده و موجب تقلیل استرس و تسکین اعصاب می شود. رسم ماساژ پا از زمان های دوری وجود داشته که البته علم مدرن نیز مفید بودن آن را تایید می کند. به عنوان مثال در فرهنگ هند ماساژ پا را در ایجاد ارتباط موثر می دانستند. همچنین در فرهنگ آمریکای شمالی نیز این کار را درمان بیماری های متعددی می دانند.

عکسی از پای یک خانوم در کنار مولفه های ماساز مانند سنگ گل نارگیل حوله روی پارکت چوبی برای ماساژ کف پا

نقاط حساس کف پا برای ماساژ و رفلکسولوژی

رفلکسولوژی پا یک عمل بسیار قدیمی است که از دوران چین باستان به ارتباط و تاثیر بین نقاطی از پا با سایر ارگان ها و مناطق بدن اعتقاد داشتند. این اعتقاد با علم عصب شناسی یا نوروساینس در دنیای مدرن تایید شد. از این خاصیت برای از بین بردن درد در تمام نقاط بدن استفاده می شود و به ریلکسیشن کلی بدن کمک می کند.

۱- وسط کف پا

در این قسمت پایانه های عصبی متعددی وجود دارد . با ماساژ این قسمت استرس کاهش پیدا کرده و ریلکس می کنیم. ماساژ دادن این قسمت روی دیافراگم تاثیر مثبتی دارد که به تنفس هرچه  بهتر کمک خواهد کرد

علائم دیابت
بیشتر بخوانید

۲- بندهای انگشت شست پا

با ماساژ دادن انتهایی ترین قسمت شست پا (نزدیک به کف پا )می توان فشار و استرس وارد شده به بدن را کاهش داد . این کار باعث سلامت غده تیروئید نیز می شود . استرس مداوم باعث می شود عملکرد غده تیروئید دچار مشکل شود .

۳- قسمت مرکزی شست پا

ماساژ این قسمت از کف پا ، تاثیر بسیار مثبتی روی غده هیپوفیز می گذارد . این ساختار در مغز عملکرد غدد دیگر بدن را کنترل می کند . راه ساده برای تنظیم میزان هورمون در بدن ، فشار دادن یا ماساژ دادن قسمت وسط شست است .

۴- لبه داخلی کف پا

برای از بین بردن احساس خستگی و بی حالی کافیست لبه های داخلی کف پارا ماساژ دهید . این قسمت به غدد آدرنال ارتباط دارد . شاهد خواهید بود که چقدر انرژی گرفته اید .

۵- قسمت کنار پاشنه پا

ماساژ این قسمت از پا سموم متراکم بدن را دفع خواهد کرد و سیستم دفع بدن را فعال خواهد کرد

عکس توضیحی و کارتونی با بک سفید که با نوشتهخ قسمت های مختلف کف پا و اترباط ان با دیگر ارگان های بدن مشخص است و با توضیح نوشته و لوگوی تن زیب برای ماساژ کف پا

خواص ماساژ گرفتن :

  • ریلکس کردن عضلات گرفته شده برای رفع خستگی
  • رسیدن به حس آرامش و جلوگیری از افسردگی با تولید هورمون های اندورفین و سروتونین
  • کمک به بهبود کارایی کلی بدن بر اثر تحریک گردش خون
  • اهداف درمانی و توان بخشی در موارد خاص
  • تقویت سیستم ایمنی بدن
  • کاهش درد موضعی با تولید سروتونین
  • بهبود تمرکز
  • مفید برای دستگاه گوارش و درمان یبوست
  • مناسب برای فشار خون بالا
  • از بین بردن سموم اضافی بدن
  • رفع کم خوابی و بدخوابی با تولید بهتر ملاتونین
  • ورم پا را کاهش می‌دهد
  • درمان آرتریت
  • تنظیم مجدد مقادیر بالای آنزیم های کبدی

عکسی از پسر جوان با نشاط و خندان در حال اشاره به لوگوی تن زیب و نوشته توضیحی است . با یک طوسی برای ماساژ کف پا

موارد احتیاط در ماساژدرمانی چیست؟

در صورتیکه شرایط خاص و یا بیماری هایی مانند موارد زیر دارید از پزشک برای گرفتن ماساژ مجوز بگیرید :

  • اگر سرطان یا بیماری قلبی و آرتریت دارید.
  • · اگر به تب بالا، التهاب، عفونت، برقان با بیماری های خاص عفونی مبتلایید.
  • اگرزخم های باز یا قسمت های دارای سوختگی و یا نواحی رگ به رگ شده دارید.
  • اگر باردارید و یا به تازگی وضع حمل کرده اید.
  • اگر مبتلا به اختلالات انعقاد خون هستید.
  • اگر به تازگی جراحی کرده اید.

ماساژور کف پا

به علت سخت بودن دسترسی به کف پا وجود یک شخص دوم و یا یک وسیله کمکی برای ماساژ کف پا نیاز است. . برای ماساژ دادن کف پا ماساژور کف پا وسیله ای ست که این نیاز رو برطرف می کند. به عنوان مثال ماساژور کف پای تن زیب از پنج غلطک چرخنده ای ژله ای با دندانه های پلاستیکی تشکیل شده است که با قرار دادن کف پا روی آن و انجام حرکت رفت و برگشتی به راحتی عمل ماساژ دادن را شبیه سازی می کند.

نتیجه گیری برای ماساژ کف پا

در این مطلب سعی کردیم از فوائد بی شمار ماساژ گرفتن به ویژه ماساژ کف پا و اهمیت آن برای سلامتی صحبت کنیم. از لزوم گردش خون مناسب و نقشی که پا در آن دارد صحبت کردیم تا بگوییم ماساژ دادن پا می تواند چه معجزه هایی به غیر از مزایای عمومی و کلی پرشمار ماساژ گرفتن داشته باشد. اگر شما هم تجریه ای در زمینه ماساژ پا و یا استفاده از ماساژور کف پا دارید برای ما کامنت بگذارید.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *